Ο ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ DR.DISH CT+ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 30/09 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του DR. DISH CT PLUS BASKETBALL SHOOTING MACHINE που απέκτησε η Ακαδημία του Γ.Σ. Αμαρουσίου αξιοποιώντας πόρους από το ηλικιακό bonus συμμετοχής νέων αθλητών, που θέσπισε για πρώτη φορά η ΕΟΚ, και ίσχυσε στο περσινό Πρωτάθλημα της EliteLeague – Ερρίκος Ντυνάν.

To DR. DISH CT PLUS BASKETBALL SHOOTING MACHINE αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο που βελτιώνει τις προπονητικές συνθήκες.

Οι μηχανές Dr. Dish είναι οι πιο καινοτόμες, τεχνολογικά εξελιγμένες και φιλικές προς τον χρήστη συσκευές κατάρτισης στην αγορά. Είναι μια συσκευή εκτόξευσης της μπάλας η οποία τοποθετείται και ευθυγραμμίζεται ακριβώς κάτω από απ’ την στεφάνη. Με ένα επεκτάσιμο σύστημα με δίχτυα, συλλέγει τις μπάλες από τα άστοχα σουτ προς το καλάθι. Η μπάλα διοχετεύεται στο σύστημα τροφοδοσίας για συνεχείς πάσες προς τον αθλητή. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Dr. Dish, είναι η δυνατότητα προγραμματισμού κατά παραγγελία σε 19+ θέσεις. Προσφέρεται επίσης η εκτός λειτουργίας πάσα, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να σουτάρουν πέρα από το μοτίβο του εκτοξευτήρα. Επιπλέον, το Dr. Dish περιλαμβάνει εκτεταμένο πρόγραμμα προρυθμισμένων ασκήσεων και προπονήσεων, παρέχοντας πρόσβαση σε πάνω από 150 διαφορετικές προπονήσεις μέσω εφαρμογής οθόνης αφής.

Ο Γ.Σ. Αμαρουσίου είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα και η δεύτερη σε όλη την Ευρώπη που φέρνει το νέο προηγμένο μοντέλο CT+ της αμερικανικής DR. Dish. Τα shooting machines αυτού του είδους χρησιμοποιούνται από κορυφαία αμερικανικά κολλέγια, μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και ακαδημίες σε όλο τον κόσμο βελτιώνοντας την προπονητική εμπειρία και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αθλητών.

Στην παρουσίαση παρέστησαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΑ ο Πρόεδρος Χρήστος Γεωργουσόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Βασίλης Μόζερας, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Χατζηπαντελής, ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Κουμπιάς και ο Οικονομικός Επίτροπος Ηλίας Μακράκης. Από την ανδρική ομάδα το παρόν έδωσαν ο coach Σκαραφίγκας, η Βασιλεία Γκουζίνη καθώς και οι τρεις αρχηγοί της περσινής ανδρικής ομάδας Ορφέας Στασινός, Παύλος Ξύδας και Γιάννης Παπαγεωργόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού και Ειρήνη (Ρένα) – Μαρία Χαλιώτη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού κος Γιάννης Νικολαράκος και η σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Μάχη Νικολαράκου. Την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ηλιόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γεωργουσόπουλος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης ανέφερε σχετικά:

«Κατόπιν Απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου η επιχορήγηση που δόθηκε από την ΕΟΚ λόγω συμμετοχής στην EliteLeague καλαθοσφαιριστών νεαρής ηλικίας, χρησιμοποιήθηκε για την αγορά πρωτοποριακής συσκευής Shooting Gun Dr.  με σκοπό την παροχή σύγχρονων προπονητικών εργαλείων που θα χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις Υποδομές του Συλλόγου μας, η συνεχής αναβάθμιση των οποίων αποτελεί διαχρονικό μας όραμα. Ευχαριστούμε το ΔΣ της ΕΟΚ για ενέργειες τέτοιες που μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την Ελληνική Καλαθοσφαίριση και ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τον Υπεύθυνο Λειτουργίας της EliteLeague Τάσο Δελημπαλταδάκη που η συμβολή του σε τέτοιες ιδέες ανάπτυξης του αθλήματος είναι σημαντική».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιάννης Ηλιόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση του ΓΣΑ αλλά και για το γεγονός πως μια πρωτοβουλία της ΕΟΚ, με στόχο την έμπρακτη στήριξη των σωματείων της EliteLeague κατά την περσινή σεζόν μετουσιώθηκε σε χρήσιμο εργαλείο που θα χρησιμοποιείται όχι μόνο από την ΚΑΕ αλλά κυρίως από τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πλάνο της ΕΟΚ να στηρίξει τις Διοικήσεις των σωματείων των Εθνικών Πρωταθλημάτων παρέχοντας εργαλεία και κίνητρα για την ανάπτυξη του αθλήματος και για την προσέλκυση νέων παιδιών στο χώρο του Μπάσκετ. Ο κ. Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων προανήγγειλε την πρωτοβουλία της ΕΟΚ για τοποθέτηση καμερών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προβολή, καταγραφή και αξιολόγηση των επιδόσεων των νέων αθλητών/τριών. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην ομάδα της ΚΑΕ για την επάνοδο της στην BasketLeague.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Γιώργος Κατσαρέλιας αναφέρθηκε στην καινοτομία που φέρνει ο Σύλλογος με την αγορά του συγκεκριμένου εργαλείου στις προπονήσεις των αθλητών/τριών, στο κίνητρο που παρέχει η Διοίκηση στους προπονητές για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών, και παράλληλα τόνισε τη σταθερή εξέλιξη που σημειώνει η Ακαδημία του Γ.Σ. Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια.

Η Αντιδήμαρχος κ. Χαλιώτη απευθυνόμενη στα παιδιά των Ακαδημιών υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλουείναι και θα είναι πάντοτε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν” και δεν παρέλειψε να δώσει πολλά συγχαρητήρια για τις περσινές επιτυχίες τους, επισημαίνοντας ότι όλη η Διοίκηση του Δήμου είναι περήφανη για τα επιτεύγματα τους.

Από την μεριά του ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νικολαράκος αναφέρθηκε στην άνοδο των Νεανίδων στην Α’ ΕΣΚΑ, στην υπερηφάνεια που αισθάνεται η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για τον ιστορικότερο σύλλογο της πόλης και στην διαχρονική  έμπρακτη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου στον ΓΣΑ.

Ο Αρχηγός της περσινής ομάδας στην EliteLeague Παύλος Ξύδας τόνισε πώς πρόκειται για ένα “πολύτιμο εργαλείο” που θα βοηθήσει στην βελτίωση των αθλητών των Τμημάτων Υποδομής.

Για τη σημασία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του DR. DISH CT PLUS BASKETBALL SHOOTING MACHINE μίλησε στο «maroussi1896.gr» o κύριος Βασίλης Μπουτσόρης, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της DrDish στην Ελλάδα:

Share With: